MAKTAB PSIXOLOGIYASIDA MUAMMOLI XATTI-HARAKATLARNI ANIQLASH VA KORREKSIYA QILISH - SOLIXODJAYEVA DILNOZA ANVAROVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada maktab psixologiyasida uchraydigan muammoli xatti- harakatlar, ularning kelib chiqish sabablari, shakllanish bosqichlari va o‘quvchilarning psixologik rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, muammoli xatti- harakatlarni erta aniqlash usullari, diagnostika vositalari, psixologik-pedagogik kuzatuvlar va suhbatlar orqali amalga oshiriladigan baholash yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada bunday holatlarni tuzatish (korrektsiya) bo‘yicha amaliy tavsiyalar, interaktiv metodlar, individual va guruhli psixokorrektsion mashg‘ulotlar hamda ota-onalar bilan hamkorlikda ishlash mexanizmlari keltirilgan. Tadqiqot maktab psixologlarining faoliyatini takomillashtirishga qaratilgan amaliy ahamiyatga egadir.