ISLOM TA’LIMOTIDA INSONPARVARLIK TAMOYILLARI - Yuldasheva Dilfuza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada islom taʼlimotida insonparvarlik tamoyillarining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Qurʼon oyatlari va hadislarga asoslanib, insonning shaʼni, huquqlari, hurmati va ijtimoiy adolatga doir asosiy prinsiplar yoritiladi. Shuningdek, islom huquqi doirasida insonparvarlik g‘oyalari qanday shakllangani va bu tamoyillar bugungi kunda qanday qo‘llanilishi mumkinligi muhokama qilinadi. Maqolada islomdagi rahm-shafqat, bag‘rikenglik, adolat, yordam va tinchlik kabi qadriyatlar asosida, musulmon jamiyatlarida inson huquqlarini taʼminlashdagi yondashuvlar o‘rganiladi.