UYUSHIQ BOʻLAKLAR VA AJRATILGAN BOʻLAKLAR: GRAMMATIK BIRLIKLAR VA STILISTIK VAZIFALAR - Abdumannopova Zumrad; Suvonqulova Zarina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada uyushiq bo‘laklar va ajratilgan bo‘laklarning o‘zbek tilidagi gap tuzilishidagi o‘rni, grammatik shakllanish qonuniyatlari, sintaktik va stilistik vazifalari keng yoritilgan. Shuningdek, ularning o‘zaro farqlari va o‘xshashliklari tahlil qilinadi. Tilshunoslikning amaliy va nazariy jihatlari asosida misollar bilan tahlil berilib, nutq madaniyati va ifoda aniqligini oshirishdagi roli ko‘rsatiladi.