KORXONANING IQTISODIY XAVFSIZLIGIGA TA’SIR QILUVCHI ICHKI TAHDIDLAR: MOLIYAVIY NOTO’G’RI BOSHQARUV, SAMARASIZ OPERATSIYALAR VA INNOVATSION XAVFLAR - Yusupov Shavkat Ergash oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada korxonaning iqtisodiy xavfsizligiga ta’sir etuvchi ichki tahdidlar va ularning tarkibiy tuzilmalari hamda iqtisodiy xavfsizlik ko’rsatkichlari tavsiflangan. Darhaqiqat, bugungi iqtisodiy jadal rivojlanish sharoitida bunday xavflar va tahdidlarni chuqur tahlil qilib, o’rganilmasa, korxanalarning kelgusidagi faoliyatlarida bir qator hal qilib bo’lmas muammolari yuzaga kelish ehtimoli yuqori sanaladi. Bunday holatlarga olib keluvchi vaziyatlarga bee’tiborlik oqibatida kelib chiqishi mumkin bo’lgan omillarni o’z vaqtida to’g’irlash zarur hamda kerakli choralarni va tadbirlarni kechiktirmasdan qo’llash maqsadga muvofiq hisoblanadi.