TABIIY VA EKOLOGIK FOYDALI PASTILA MAHSULOTLARINI ISHLAB CHIQARISHNING AFZALLIKLARI. - O’. S. Yoqubov; M.A.Boltayev; G.Sh.Karimova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada pastila mahsulotini ishlab chiqarish texnologiyasi, xomashyo tanlash mezonlari, tayyorlash jarayonlari va quritish sharoitlari o‘rganildi. Olma, qulupnay va olcha mevalari asosida tayyorlangan pastilalarning nutrient tarkibi, inson salomatligi uchun foydali ta’siri va ularni saqlash texnologiyalari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari pastila mahsulotlarini oziq-ovqat sanoatida va eksport yo‘nalishida muhim o‘rin tuta olishini ko‘rsatdi.