VOYAGA YETMAGANLAR OʻRTASIDA HUQUQBUZARLIKLARNING MAXSUS PROFILAKTIKASI - Boyqulov G‘ayrat Xolmirza o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish: Voyaga yetmaganlar o‘rtasida huquqbuzarliklar muammosi jamiyatimizning dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi. Yoshlarda huquqbuzarliklarning oldini olish va ularning ijtimoiy normalarga mos ravishda tarbiyalashni ta’minlash, nafaqat ularning shaxsiy rivojlanishi, balki butun jamiyat barqarorligi uchun ham muhimdir. Bugungi kunda, voyaga yetmaganlar o‘rtasida sodir etilayotgan jinoyatlar, giyohvandlik, huquqbuzarliklarning ko‘payishi kabi masalalar davlat va jamoatchilik e’tiborini jalb etmoqda. Shuning uchun, ushbu maqolada voyaga yetmaganlar o‘rtasida huquqbuzarliklarning maxsus profilaktikasi chora-tadbirlarini qo‘llash faoliyati, ularning samaradorligi va muammolarini tahlil qilish maqsad qilinadi.