O‘SMIRLIK YOSHIDAGI DELIKVENT XULQ MUAMMOSINI O‘RGANISH IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TADQIQOT PREDMETI SIFATIDA - Z.Sh.Alimardonov; B.B.Abduvasiyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA O‘smirlik yoshidagi delikvent xulq muammosi zamonaviy jamiyatda dolzarb bo‘lib, bu davr shaxsning psixologik va ijtimoiy rivojlanishida muhim o‘zgarishlarni o‘z ichiga oladi. Delikvent xulq o‘zida jamiyatga zid bo‘lgan huquqbuzarliklar, antisosial xatti-harakatlar va shaxslararo munosabatlarda ijobiy qadriyatlarga zid yo‘nalishlarni aks ettiradi. Ushbu maqolada delinkvent xulqning shakllanishiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar, jumladan, oilaviy muhit, o‘quv muassasalari, ijtimoiy munosabatlar va individual psixologik xususiyatlar tahlil qilinadi. Tadqiqot predmeti sifatida o‘smirlik davridagi delinkvent xulqni o‘rganish metodologiyasi, ijtimoiy- psixologik yondashuvlar va korreksiya usullari ko‘rib chiqiladi.