TURLI USULLARDA QURITILGAN QOVUN QOQILARINI ORGANOLEPTIKC BAHOLASH. - N.A. Do‘simetova; M.A.Boltayev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada turli usullarda quritilgan qovunlarni sensorik baholash natijalari keltirilgan. olish uchun nav va duragaylarni ahamiyati keltirilgan va tahlil qilingan. Olingan natijalarga ko’ra oftobda quritilgan navlar ichida eng yuqori baho Bosvoldi (85,4), Qoragulobi (84,7), Gulobi (84,4) va Zargulobi (82,9) va sun’iy quritish uskunasida quritilgan navlar ichida eng yuqori baho(94,7), Bosvoldi (94,7), Qoragulobi (94,0), Gulobi (93,6) va Zargulobi (92,0) foiz ko’rsatkichga ega bo’ldi.