DAVLAT MOLIYAVIY BOSHQARUVIDA RISKLARNI TAHLIL QILISH VA ULARNI KAMAYTIRISH STRATEGIYALARI: SIRDARYO VILOYATI MISOLIDA - Patalov Jahongir Jumabayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola Sirdaryo viloyati byudjet daromadlarini diversifikatsiya qilishning samarali usullarini tahlil qiladi. Tadqiqotda mahalliy byudjetlarning markaziy transfertlarga haddan tashqari bogʻliqligi muammolari, shuningdek qishloq xoʻjaligi, turizm va xususiy investitsiyalardagi salohiyatlar oʻrganilgan. Xalqaro tajribalar asosida viloyat uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan boʻlib, ular orasida soliq tizimini isloh qilish, infratuzilmani rivojlantirish va mahalliy hokimiyat qobiliyatini oshirish kabi choralar muhim oʻrin tutadi.