TA’LIM TIZIMIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - Muxammadjonov Muslimbek Muxsinjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada ta’lim jarayoniga ta’sir etuvchi turli omillar tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida 164 nafar o‘quvchi ishtirok etgan so‘rovnoma natijalari tahlil qilinib, asosiy omillar aniqlangan. Jumladan, oilaviy daromad, zamonaviy darsliklar va texnologiyalarning yetishmovchiligi, o‘qituvchilar va o‘quvchilar o‘rtasidagi aloqa, madaniy qadriyatlar, internet va texnologiyalarning ta’siri, shuningdek, chet tillarini bilish darajasi kabi omillar ta’lim sifati va samaradorligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Tadqiqot natijalari ta’lim tizimining yanada takomillashtirilishi uchun ushbu omillarni muvofiqlashtirish zarurligini ko‘rsatadi.