KVANTDASTURLASH: KELAJAKNING HISOBLASH TEXNOLOGIYASI - NASIBA SHODIYEVA RO‘ZIMUROD QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Kvantdasturlash – bu kvant mexanikasining prinsiplari asosida ishlaydigan yangi hisoblash paradigmasi bo‘lib, klassik kompyuterlarga nisbatan ancha yuqori hisoblash tezligi va samaradorlikni ta’minlaydi. Ushbu texnologiya murakkab masalalarni, jumladan kriptografiya, optimallashtirish va katta ma’lumotlar tahlilini samarali hal qilish imkonini beradi. Kvantdasturlash tillari va algoritmlari hisoblash sohasida inqilob yaratmoqda va kelajakda axborot texnologiyalari rivojida muhim rol o‘ynashi kutilmoqda. Ushbu maqolada kvantdasturlash asoslari, uning amaliy qo‘llanilishi va kelajak istiqbollari yoritiladi.