ISTIQLOL DAVRI ADABIYOTINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Sattorova Sabohat Safarali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Istiqlol davri adabiyoti mustaqillik e’lon qilinishi bilan yangi ruh va g‘oyalar bilan boyib bormoqda. Bu davr adabiyoti mustaqillik shukuhi ruhiyati va ma’naviyati bilan boyib, yangilanib bormoqda. Ushbu tarixiy yangilanish zamonida adabiyotshunoslik tarixining tadrijiy o‘sishi kuzatildi. Jumladan, adabiyotshunoslikning hikoyachilik, qissachilik, romonchilik va she’riyat kabi janriy turlarida ham yangilanish va o‘zgarishlar davom etmoqda. Har qanday jamiyatda yangilanish va o‘zgarishlar jamiyatning ilg‘or qatlamini ta’sirlantirgani kabi mustaqillik shamoli ham ijodkorlar ruhiyatiga o‘zgacha ta’sir qildi. Qalamkashlarimiz yangilangan davrga ko‘ngil ko‘zi, yaratuvchanlik nuqta’i nazaridan boqish bila birga dunyodagi barcha voqea – hodisalarga sog‘lom nigoh bilan qaray boshladi.