АБУ РАЙҲОН БЕРУНИЙНИНГ ФАРМАЦЕВТИКА СОҲАСИДА ИЗЛАНИШЛАРИ - Кароматов Отабек Юнусович (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация Мақолада буюк мутафаккир, оламшумул олим ва энциклопедист Абу Райҳон Берунийнинг фармацевтика соҳасига қўшган илмий ҳиссаси кенг ёритилади. Унинг “Китоб ас-сайдана фи тибб” асари орқали доривор воситалар, табиий моддалар ва шифобахш ўсимликларнинг таснифи, уларнинг инсон соғлиғига таъсири, қўлланиш соҳалари таҳлил қилинади. Шuningdek, Берунийнинг илмий усули, унинг фармацевтика соҳасидаги инновацион қарашлари ва бугунги замонавий фармациядаги ўрни муҳокама этилади.