TRАNSFОRMАTSIYА PUNKTIDАGI ENERGIYА ISRОFLАRI VА YUKLАMА АNАLIZI - Bahodirov Sherdor; Topvoldiyev Nodirbek Abdulhamid o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada transformatsiya punktlarida sodir bo‘ladigan energiya isroflari va yuklama analizining ahamiyati, turlari va ularni kamaytirish yo‘llari haqida so‘z yuritiladi. Transformatorlarning samaradorligini oshirish, energiya tejash va tarmoqning ishonchliligini ta’minlash maqsadida energiya yo‘qotishlarini aniqlash va tahlil qilish zarurati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yuklama tahlili yordamida transformatsiya punktining ishlash holati, yuklama taqsimoti va ortiqcha yuklanishlarning oldini olish usullari muhokama qilinadi.