INGLIZ TILI O‘QITUVCHILARINING KASBIY NUTQ KOMPETENSIYASI: KOMMUNIKATIV TIZIMLAR, PEDAGOGIK SHAROITLAR VA EPISTEMOLOGIK ASOSLAR - Djabbarova Sitora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola ingliz tili o‘qituvchilarining kasbiy nutq kompetensiyasining mohiyatini, uni shakllantirishda zarur bo‘lgan pedagogik va kommunikativ omillarni, shuningdek, bu kompetensiyaning epistemologik asoslarini yoritishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda til o‘rgatish jarayonida o‘qituvchining bilim, ko‘nikma va nutq faoliyatini uyg‘unlashtirishga yo‘naltirilgan model va metodlar ko‘rib chiqiladi. Nutq kompetensiyasi nafaqat til bilimi, balki kommunikativ vaziyatlarga moslasha olish, madaniy kontekstni anglay olish va zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalana olish bilan chambarchas bog‘liq.