BOLALAR YOSHIDA ODONTOGEN FLEGMONALARNING KLINIK KECHISH XUSUSIYATLARIGA BAXO BERISH USULLARI - Axmedov Ilhom Ibrohimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada bolalar yoshida uchraydigan odontogen flegmonalarning klinik kechish xususiyatlari, ularni erta aniqlash va to‘g‘ri baholash usullari tahlil qilinadi. Maqolada flegmonalarning paydo bo‘lish sabablari, ularning anatomik lokalizatsiyasi, klinik simptomlari, laborator va instrumental diagnostika natijalari asosida turli bosqichlardagi og‘irlik darajasi o‘rganiladi. Shuningdek, zamonaviy yondashuvlar va samarali baholash mezonlari asosida differensial diagnostika muhimligi ko‘rsatib o‘tilgan.