FERTEL YOSHDAGI AYOLLARDA AFTOZ STOMATITNING KECHISHI: SABABLARI, BELGILARI VA DAVOLASH USULLARI - Navro’zova O’g’iloxon Orzijon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish Aftoz stomatit — og’iz bo’shlig’ining shilliq qavatida yaralar (aftalar) paydo bo’lishi bilan tavsiflanadigan yallig’lanishli kasallikdir. Bu holat, ayniqsa, fertel yoshdagi ayollarda, ya’ni 18-45 yosh oralig’ida keng tarqalgan. Kasallikning kechishi va davolash usullari yosh, jins va organizmning umumiy holatiga qarab farqlanishi mumkin.