XX MUJADDIDI TOHIR IBN OSHUR - Raximov Abdulbosid (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya (O‘zbekcha) Ushbu maqola Shayx Muhammad Tohir ibn Oshurning hayoti, ilmiy kamoloti va islom ilm-fani rivojidagi o‘rni haqida bayon qiladi. U o‘z zamonasining og‘ir siyosiy-iqtisodiy sharoitlarida kamol topib, arab-islam ummatini ma’rifat, tafsir, fiqh, kalom, balog‘at kabi fanlar orqali yuksaltirishda katta hissa qo‘shgan. Ayniqsa, Zaytuna universitetidagi faoliyati, islohotchilik yondashuvi va o‘ziga xos tafsir metodologiyasi orqali arab dunyosida muhim o‘ringa ega bo‘lgan. Maqolada shuningdek, uning ta’lim olgan ustozlari, yetishtirgan shogirdlari va ilmiy xizmatlari yoritiladi.