DARSLARDA TARIXIY OBIDALARNI O’RGANISHNING PEDAGAGIK AHAMIYATI - Qurvonboyeva Diyora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Tarixiy obidalarni o‘rganish ta’lim jarayonida o‘quvchilarning tarixiy tafakkurini shakllantirishda, ularning milliy ongini mustahkamlashda va madaniy merosga hurmatni oshirishda muhim ahamiyatga ega. Tarixiy yodgorliklar, qadimiy inshootlar, arxeologik topilmalar va boshqa tarixiy obidalar o‘quvchilarga o‘z xalqining boy tarixiy merosini anglashga yordam beradi. Bu jarayon nafaqat tarixiy bilimlarni chuqurlashtiradi, balki o‘quvchilarning milliy qadriyatlar va urf-odatlarga bo‘lgan hurmatini oshiradi, ularni millatiga sodiq, vatanparvar shaxslar sifatida tarbiyalaydi.