TASVIRIY SAN’AT FANIDA TARIXIY OBIDALARNI O‘RGANISHNING AHAMIYATI - Diyora Qurvonboyeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at fanida tarixiy obidalarni o‘rganishning zarurati, ularning o‘quvchilarning estetik dunyoqarashini shakllantirishdagi o‘rni, darslarda foydalanish metodlari hamda tarixiy obidalar orqali milliy o‘zlikni anglash muammolari keng yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar yordamida tarixiy obidalarni tasviriy san’atda o‘rgatish bo‘yicha takliflar ham berilgan.