XROMOTOGRAFIYA - Sodiqova Gulsanam; Abdiqulov Nozimjon; Mirzayev Xusanboy; Saidobbozov Saidmansur (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xromatografiya usulining asosiy nazariy tamoyillari, tibbiyot sohasidagi keng qo‘llanilishi, zamonaviy diagnostik va analitik laboratoriya amaliyotlari haqida batafsil ma’lumotlar beriladi. Maqolada xromatografiyaning tibbiy diagnostika, toksikologiya, farmatsevtika va biologik namunalarda qo‘llanishi yoritilib, har bir kalit so‘z tibbiyot bilan bog‘liq holda chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, maqola davomida tibbiyotga oid rasm va grafiklar o‘rnatilishi rejalashtirilgan.