ABDULLA ORIPOV LIRIKASIDA PEYZAJ TASVIRI - Ravshonbekova Gulmira (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Abdulla Oripov she’riyatidagi peyzaj tasvirlari tahlil etiladi. Tabiat manzaralari shoirning poetik dunyoqarashi, ruhiy kechinmalari, milliylik va falsafiy tafakkuri bilan uzviy bog‘liq holda ochib beriladi.