YOPIQ TIZIMLARDA ENERGIYA VA IMPULSNI SAQLANISH QONUNLARINING FUNDAMENTAL MOHIYATI HAMDA ULARNING MATEMATIK IFODALANISHI - Djabborxonova Dilshodaxon A’zamxon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yopiq fizik tizimlarda energiya va impulsning saqlanish qonunlarining nazariy asoslari, ularning tabiat qonunlari sifatidagi o‘rni va fundamental mohiyati tahlil qilinadi. Bu qonunlarning mexanika, termodinamika va nazariy fizika doirasidagi matematik ifodalanishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, saqlanish qonunlarining fizik jarayonlarni tahlil qilishdagi ahamiyati va ularning eksperimentlar bilan tasdiqlanishi misollar orqali yoritiladi. Tadqiqot natijalari ushbu qonunlarning ilmiy va amaliy ahamiyatini yanada chuqurroq anglashga xizmat qiladi.