XORIJIY TILLARNI O‘QITISHDA INTEGRATIV YONDASHUVNING O‘RNI - Muradov Utkir Nurillayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xorijiy tillarni o‘qitish jarayonida integrativ yondashuvning ahamiyati hamda uni amaliyotda qo‘llash usullari yoritilgan. O‘qish, yozuv, tinglab tushunish va gapirish ko‘nikmalarini uyg‘un tarzda shakllantirish orqali talabalarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish masalasi tahlil qilingan. Integrativ yondashuv xorijiy til o‘rganishda tilni tabiiy va real kontekstda o‘zlashtirishga zamin yaratadi.