“BOBURNOMA” ASARIDA QO’LLANILGAN GIDRONIMLAR. SUV HAVZA VA SUV INSHOOTI NOMLARI HAMDA ULARNING ETIMOLOGIYASI - Doniyorova Rahima Azim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning noyob memuar asari bo‘lgan “Boburnoma”da keltirilgan gidronim ifodalovchi geografik nomlar, ularning turlari, o‘sha davrda qo‘llanilgan shakllari, kelib chiqish tarixi haqidagi ma’lumotlar keltirilgan.