MALAKA OSHIRISH JARAYONIDA UMUMIY O’RTA TA’LIM MAKTAB RAHBARLARINING MAFKURAVIY KOMPTENTLIGINI SHAKLLANTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Mamatqulova Sojida G'opporjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari rahbarlarining mafkuraviy kompetentligini shakllantirish jarayoni tahlil qilinadi. Malaka oshirish tizimi doirasida amalga oshirilayotgan amaliy va nazariy yondashuvlar ko‘rib chiqilib, ularning samaradorlik darajasi tahlil etiladi. Shuningdek, treninglar asosida erishilgan natijalar asosida rahbarlarning mafkuraviy bilimlari va tahliliy salohiyatidagi ijobiy o‘zgarishlar ko‘rsatilgan. Maqolada mafkuraviy kompetentlikni shakllantirishga xizmat qiluvchi samarali mexanizmlar va takomillashtirish yo‘nalishlari asoslab berilgan.