SHAXS KAMOLOTI VA PSIXIK HOLATLARNING RIVOJLANISH JARAYONLARI: PSIXOLOGIK NAZARIYALAR TAHLILI - Donayev Bahodir Tuychi o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson shaxsining rivojlanishi va kamolot bosqichlari haqidagi ilmiy-nazariy qarashlar yoritilgan. Jahon va sobiq sho‘ro psixologiya fanida shaxs shakllanishi, rivojlanishi, psixik holatlarning o‘ziga xos xususiyatlari turli olimlar asarlari asosida tahlil qilinadi. L.S.Vigotskiy, L.I.Bojovich, E.Shpranger, A.Maslou kabi psixologlarning shaxs rivojlanish bosqichlari va motivatsion yondashuvlari ko‘rib chiqilgan.