GLOBALLASHUV SHAROITIDA HUDUDLARNING INVESTITSIYA MUHITINI YAXSHILASH CHORA-TADBIRLARI - Abdushaxidova Nilufar Obid qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada globallashuv jarayonining hududlararo iqtisodiy raqobatga ta’siri hamda hududlarning investitsiya muhitini yaxshilash zarurati yoritilgan. Investitsiya muhitining tarkibiy qismlari, O‘zbekistonda bu boradagi islohotlar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, investitsiyalarni jalb etish bo‘yicha hududiy darajadagi strategik chora- tadbirlar ishlab chiqish, infratuzilmani modernizatsiya qilish, raqamli boshqaruv tizimini kengaytirish kabi amaliy tavsiyalar ilgari surilgan. Maqolada ilgari surilgan takliflar O‘zbekiston hududlarining investitsiya jozibadorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.