TERMODINAMIKA VA STATISTIK FIZIKA MODDANING FIZIK XOSSALARINI O’RGANISH - Alijonova Mavluda Xayrullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Termodinamika va statistik fizika moddaning fizik xossalarini o’rganishda muhim ahamiyat kasb etib, materiyaning issiqlik harakat formasini o’rganadi. Ularning asosiy mazmuni issiqlik muvozanat holatda bo’lgan ko‘p sondagi zarralardan tashkil topgan makroskopik sistemada issiqlik harakat qonuniyatlari va unda o’tayotgan jarayonlarni, eng avvalo termodinamik metod, so‘ng esa statistik metod yordamida o’rganishdan iborat.