LINUX VA WINDOWS OPERATSION TIZIMLARNING DASTURIY TA’MINOT VA QO’LLAB-QUVVATLASH IMKONIYATLARI - Umarov Bekzod Azizovich; Muxammadiyeva Mahzuma Axmadjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy operatsion tizimlar ichida eng keng tarqalgan ikki tizim — Linux va Windows OTlarining dasturiy ta’minot bilan ishlashdagi imkoniyatlari hamda foydalanuvchi va korporativ darajadagi qo‘llab-quvvatlash jihatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Har ikki tizimning ochiq kodlilik, lisenziyalash, xavfsizlik, ekotizim kengligi va texnik yordam mexanizmlari jihatidan farqlari ko‘rsatib beriladi.