LINUX OPERATSION TIZIMINI VIRTUAL MASHINAGA O‘RNATISH: BOSQICHMA-BOSQICH ILMIY QO‘LLANMA. - UMAROV BEKZOD AZIZOVICH; MAMATOVA SARVINOZ MAHMUDJON QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada virtualizatsiya texnologiyasi va uning operatsion tizimlar, xususan, Linux tizimlarini o‘rganishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Virtual mashinalar orqali Linux distributivlarini o‘rnatish, tajriba o‘tkazish, tizim konfiguratsiyasini sozlash va testlash imkoniyatlari yoritilgan. Ushbu tadqiqotda VirtualBox dasturi yordamida Ubuntu distributivining virtual muhitga bosqichma-bosqich o‘rnatilishi amaliy jihatdan ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, bu yondashuvning ta’lim, ilmiy tadqiqot va dasturiy testlashdagi afzalliklari haqida ham fikr yuritilgan.