KASBIY STRESS. - Saidaxmedova Sitora Sodiqovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ish muhitida keng tarqalgan psixologik muammolardan biri — kasbiy stress masalasi yoritilgan. Kasbiy stressning kelib chiqish sabablari, u inson salomatligiga va mehnat unumdorligiga qanday ta’sir qilishi, shuningdek, stressni kamaytirish usullari ko‘rib chiqilgan. Maqolada turli mamlakatlardagi ilmiy manbalar asosida nazariy yondashuvlar tahlil qilinadi, so‘rovnomalar va kuzatishlar orqali olingan amaliy natijalar asosida muammoga yechim taklif etiladi.