HUDUDLARDA GASTRONOMIK TURIZMNI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYASI - Abduvaliyev Abdurahim Salim o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada hududlarda gastronomik turizmni rivojlantirishning strategik asoslari, mavjud imkoniyatlar va resurslardan foydalanish yo‘llari, shuningdek, bu sohani diversifikatsiya qilish orqali hududiy iqtisodiyotni rivojlantirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar bayon etilgan. Xususan, O‘zbekistonning turli hududlarida mavjud bo‘lgan gastronomik meros, milliy taomlar va ularni turizm mahsuliga aylantirish imkoniyatlari tahlil qilingan.