BOLALARNI ZOʻRAVONLIKNING BARCHA TURLARIDAN HIMOYA QILISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Akbarov Axrorbek Iminjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bolalarga nisbatan zoʻravonlik yoki shafqatsizlik bu bola yoki bolalar guruhiga ota-ona yoki tarbiyachi tomonidan, jinsiy va/yoki ruhiy zoʻravonlik qilinishi yoki, umuman, beparvolikdir. Bolalarga nisbatan zoʻravonlik ota- ona yoki tarbiyachining bolaga haqiqiy yoki potensial zarar yetkazishiga olib keladigan har qanday xatti-harakat yoki harakatsizlikni oʻz ichiga olishi mumkin va bu holat odatda bolaning uyida yoki bola vaqt oʻtkazadigan tashkilotlar, maktablar yoki jamoalar joylarida sodir boʻladi.