ONA TILINI O‘QITISH JARAYONIDA BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLILIGINI TAKOMILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI. - Rasulova Moxinur Hotamjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida ona tilini o‘qitish orqali ularning kasbiy kompetentliligini rivojlantirish masalasi yoritiladi. O‘qituvchilarning til kompetensiyasi, metodik salohiyati, kommunikativ va lingvodidaktik bilimlari ona tili darslari orqali shakllanishi mumkinligi asoslab beriladi. Shuningdek, maqolada kasbiy tayyorgarlikni oshirishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, innovatsion metodlar va interfaol mashg‘ulotlarning roli ochib beriladi.