"O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING “MANFAATLAR TO‘QNASHUVI TO‘G‘RISIDA”GI QONUNI. 2024-YIL 5-IYUN KUNI PREZIDENT TOMONIDAN IMZOLANGAN VA O‘RQ 931-SON BILAN RASMIYLASHTIRILGAN.” - M.Muxoraliyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bugungi kunda manfaatlar to‘qnashuvi va korrupsiya davlat boshqaruvi va iqtisodiy rivojlanishga jiddiy to‘sqinlik qilayotgan dolzarb muammolar sifatida e’tirof etilmoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2024-yil 5-iyun kuni imzolagan “Manfaatlar to‘qnashuvi to‘g‘risida”gi qonuni ushbu muammoni hal qilishga qaratilgan muhim qadam bo‘ldi.