IJTIMOIY REKLAMA RIVOJLANISHINING ASOSIY YО‘NALISHLARI. - Norqulov Shahzod Shuhrat o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Dunyo amaliyotida ijtimoiy reklamalarni ishlab chiqarish va tarqatish tekin, xayriya yо‘nalishlarida amalga oshiriladi va faqat ma’lum bir qismigina davlat tomonidan mablag‘ bilan ta’minlanadi. Ijtimoiy reklamalarda kо‘tarib chiqiladigan ijtimoiy masalalarning kо‘pchiligi qariyb yarim asrlik tarixga ega bо‘lib, jumladan giyohvandlik, alkogolizm, bolalar muammolari, kam ta’minlanganlarning oliy ma’lumot olishga qaratilgan, nafaqa masalalari, olov bilan ehtiyotsizlik asosida munosabatda bо‘lish natijasidagi о‘rmon yong‘inlariga qarshi kurash, umumilliy miqyosda aholini rо‘yxatdan о‘tkazish, ayrim oilalarda bolalarga nisbatan zо‘ravonlik va boshqa ijtimoiy muammolar kо‘tarib chiqiladi.