TIBBIY SUG’URTA FONDLARINING OCHIQLIGI VA MOLIYAVIY SHAFFOFLIGINI TA’MINLASH MEXANIZMLARI - Patalov Jahongir Jumabayevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola O‘zbekistonda tibbiy sug‘urta fondlarining moliyaviy shaffofligi va ochiqligini taʼminlash mexanizmlarini tahlil qiladi. Tadqiqotda xalqaro tajribalar (Germaniya, Janubiy Koreya, Shvetsiya) va mahalliy amaliyot qiyosiy tahlili asosida raqamli texnologiyalarni joriy etish, mustaqil audit tizimlari va fuqarolik nazoratini kuchaytirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Asosiy natijalar shuni ko‘rsatadiki, elektron monitoring tizimlari va qonuniy islohotlar orqali tibbiy sug‘urta tizimining ishonchliligi va samaradorligini sezilarli darajada oshirish mumkin.