TALABALARGA ISPAN TILINI O`QITISHDA INTERFAOL METODLARIDAN FOYDALANISH AFZALLIKLARI - Tashniyozova Shoira Xolmuradovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ispan tilini o‘qitish jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning didaktik, psixologik va amaliy afzalliklari tahlil etiladi. Zamonaviy ta’limda kommunikativ yondashuv, CLT (Communicative Language Teaching), task-based learning, “rol o‘ynash” metodikasi kabi interfaol vositalar orqali talabalar til kompetensiyasini shakllantirish mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, interfaol metodlar yordamida ijtimoiylik, til muhitiga moslashish va madaniyatlararo muloqot qobiliyatining rivojlanishiga ta’siri asosli misollar bilan ochib beriladi.