HAYOT VA O‘LIM DIALEKTIKASINING A. BLOK LIRIKASIDAGI POETIK TALQINI. - Sotvoldiyev Sohibjon Madaminjon o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jahon poetikasining muhim tushunchalaridan biri bo‘lgan “hayot” va “o‘lim” dialektikasining Aleksandr Blok lirikasida qanday badiiy ifoda topgani o‘rganiladi. Blok she’riyatida bu tushunchalar bir-biriga qarama- qarshi emas, balki o‘zaro bog‘liq, chuqur falsafiy va ramziy ma’noga ega hodisalar sifatida talqin etiladi. Tadqiqotda shoirning lirik namunalari asosida hayot va o‘lim konseptlarining poetik ifodasi tahlil qilinadi.