G‘AFUR G‘ULOM IJODIDA BOLALIKNING BADIIY TALQINI - Rahmatov Dilshod Isroil o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining atoqli namoyandasi G‘afur G‘ulom ijodida bolalik davrining badiiy talqini tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor yozuvchining “Shum bola” asariga qaratilib, unda tasvirlangan ijtimoiy muhit, bola psixologiyasi, qahramonning ichki o‘sishi hamda adibning badiiy uslubiga nazar tashlanadi. Maqolada G‘ulomning bolalik timsoli orqali bergan axloqiy, estetik va tarbiyaviy g‘oyalari ochib beriladi.