AMERIKA ADABIYOTIDA BOLALIKNING BADIIY TALQINI: MARK TVEN IJODI MISOLIDA - Rahmatov Dilshod Isroil o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Amerika adabiyotining buyuk namoyandasi Mark Tven ijodida bolalik mavzusining badiiy talqini o‘rganiladi. Asosan, “Tom Soyyerning sarguzashtlari” va “Hakkleberri Finnning yovvoyi sarguzashtlari” kabi mashhur asarlar misolida, bolaning psixologik holati, ijtimoiy muhit va tarbiya muammolari badiiy tarzda qanday ifodalanganligi tahlil qilinadi. Maqolada Mark Tven asarlarida bolalikning erkinlik, jasorat, qiyinchiliklarga qarshi kurash va o‘zligini izlash kabi aspektlari o‘ziga xos badiiy vositalar orqali namoyon bo‘lgani ko‘rsatiladi. Tadqiqot natijalari Amerika bolalik haqidagi an’anaviy tushunchalarining adabiy san’atda yangicha talqin etilishiga yordam berishi va bolalik mavzusining global adabiy kontekstda ahamiyatini yoritishga xizmat qilishi ta’kidlanadi.