NASOS STANSIYASIDA ZAXIRA SUVINI АVTOMАTIK ROSTLАSH TIZIMINING MODELLАSHTIRISH - Irgashev Umidjon Abdufattoh o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada nasos stansiyalarida zahira suvni avtomatik ravishda boshqarish tizimi ishlab chiqildi. Tizim suv sathi, harorat va vibratsiya sensorlari yordamida real vaqtda ma’lumotlarni yig‘adi va ularni dasturlashtirilgan mantiqiy boshqaruvchi (PLC) orqali boshqaradi. Modellashtirish MATLAB muhitida amalga oshirildi va tizimning samaradorligi tahlil qilindi. Olingan natijalar avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimining ishonchliligi va samaradorligini tasdiqladi. Ushbu yechim suv zahiralarini barqaror saqlash, favqulodda holatlarning oldini olish va energiya tejamkorligini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi.