BOLALAR NUTQIY RIVOJLANISHINING LINGVISTIK BOSQICHLARI - Ochilova Mohichehra Tolib qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqotda bolalarning nutqiy rivojlanish jarayonida o‘tadigan asosiy lingvistik bosqichlari yoritilgan. Har bir bosqichda bola tilining fonetik,leksik, Grammatik va pragmatik jihatdan shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, nutqiy rivojlanishga ijtimoiy va psixologik omillarning ta’siri ham ko’rib chiqiladi.