BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ONA TILI TA’LIMINING O‘RNI VA VAZIFALARI - Zokirova Sohiba Muxtoraliyevna; Maxmudova Nazokat Qodirali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Boshlang‘ich ta’lim bosqichi o‘quvchilarning ona tilidagi bilim va ko‘nikmalarini shakllantirishda asosiy poydevor hisoblanadi. Hozirgi kunda boshlang‘ich sinflarda ona tili darslarini zamonaviy yondashuvlar asosida tashkil etish zarurati dolzarb muammo sifatida e’tirof etilmoqda. Tadqiqotda pedagogik tahlil, kuzatish, taqqoslash va amaliy dars jarayonlarini tahlil qilish metodlaridan foydalanildi. Shuningdek, ta’limiy kompetensiyalarga asoslangan yondashuv asos qilib olindi. O‘rganishlar natijasida aniqlanishicha, ona tili darslarida mantiqiy fikrlash, og‘zaki va yozma nutqni rivojlantirish, savodxonlikni shakllantirish orqali o‘quvchilarning umumiy tafakkuri kengayadi.