UMUMIY OʻRTA TAʼLIM MAKTABLARIDA "YORUGʻLIK HODISALARI" BOʻLIMINI ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA OʻQITISHNING MAZMUNI. - Madina Suvonova Qahramonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumiy oʻrta taʼlim maktablarining fizika fanidan “Yorugʻlik hodisalari” boʻlimini zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida oʻqitishning mazmuni, samaradorligi va metodik yondashuvlari yoritilgan. Ta’lim jarayonida interaktiv usullar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) va STEM yondashuvlaridan foydalanish orqali oʻquvchilarda fizika faniga nisbatan qiziqishni oshirish, mavzularni chuqurroq anglash hamda real hayot bilan bogʻlash imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida mavjud metodlar tahlil qilinib, amaliy natijalar asosida yangi takliflar ishlab chiqilgan.