"SON "SO‘Z TUKUMI - Aliqulova Ra'no Otajon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: “Son” so‘z tukumi o‘zbek tilida keng tarqalgan va ko‘plab ma’nolarga ega bo‘lgan grammatik guruh hisoblanadi. Ushbu maqolada “son” so‘z tukumining morfologik, sintaktik va semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqola asosan sonlarning tarkibiy tuzilishi, ulardagi bog‘lovchilar, shuningdek, ularning matn tuzilishidagi ahamiyati hamda adabiyotdagi ishlatilishi ustida to‘xtaladi. Natijada, “son” so‘z tukumi tilshunoslik, adabiyotshunoslik va pedagogika sohasida muhim o‘rin tutishi ta’kidlanadi.