MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA JISMONIY FAOLLIKNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Mahmudova Muyassar (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda jismoniy faollikning psixologik rivojlanishga ta’siri o‘rganiladi. Jismoniy mashqlar va harakatlar bolalarning hissiy holati, ijtimoiy ko‘nikmalari va kognitiv funksiyalarini yaxshilashda muhim rol o‘ynashi ta’kidlanadi. Maqolada jismoniy faollik orqali bolalarning psixologik barqarorligi, e’tibor qobiliyati va ijtimoiy moslashuvi rivojlanishi haqida so‘nggi tadqiqotlar asosida fikr yuritiladi.