O‘ZBEKISTONDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYANI QO‘LLAB- QUVVATLOVCHI AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA INFRATUZILMASINING SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Sodiqov Sarvar Sami o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekistonda raqamli transformatsiya jarayonlarini muvaffaqiyatli amalga oshirishda axborot-kommunikatsiya infratuzilmasining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda infratuzilmaning samaradorligini baholash uchun matematik model ishlab chiqilgan, algoritmik yechimlar taklif etilgan va amaliy tavsiyalar berilgan.