MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA MASHG‘ULOTLAR MAZMUNI, SHAKLI VA METODLARI - Baytileuova Gu’lzar Maxset qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Bu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida mashg‘ulotlar mazmuni, shakli va metodlari haqida so‘z boradi. Maktabgacha ta’limdagi mashg‘ulotlar mazmuni, birinchi navbatda, davlat ta’lim standartlari va namunaviy dasturlarga asoslanadi. Bu mazmun bola atrofidagi olamni tanish, uni anglash, o‘z fikrini bayon etish, o‘ziga xizmat ko‘rsatish, boshqalar bilan hamkorlikda ishlash va ijodiy faoliyat ko‘rsatishga qaratilgan bo‘ladi. Maktabgacha ta’lim mazmuni bolalarni maktab ta’limiga tayyorlash, ularning sog‘lom, bilimdon, madaniyatli bo‘lishini ta’minlashga xizmat qiladi.